10.12.2013

Raskaana > työpaikan pikkujoulut - no excuses?

En ole todistetusti raskaana. Syystä tai toisesta, mietin lähestyviä työpaikan pikkujouluja ja sitä, miten selviytyä niistä ilman, että kaikki nyökkäilevät tietäväisen näköisenä ja arvuuttelevat ainakin keskenään siinä tapauksessa jos en joisi. En ole tosiaankaan luppasuu, puolen litran siideri ottaa aikaa noin tunnin, enkä muista koska viimeksi olisi juonut enemmän. Viiniä saattaa mennä toistakin annosta, mutta koska inhoan humaltumista ja varsinkin sitä seuraavan päivän oloa, en oikeastaan koskaan juo kerrallaan annosta enempää.

No, kun syödään pitkän kaavan kautta on juomaa tarjolla alkumaljasta aina jälkkärijuomaan, joten mietin asiaa varmuuden vuoksi. Tapojahan, käytännössä toimiviksikin testattuja, löytyy.

Tajusin kuitenkin tätä  miettiessä, etten tarvitse mitään selittelyjä, juoman kippaamista jonnekin (joka on pöytiin tarjoilupaikoissa muuten aika haastavaa), omia juomia, antibioottikuuria, hautajaisia tms. vaikka tilanne olisikin nykyistä onnellisempi. Voisin ilmaista asian, että kerron kyllä, jos raskaana olen. Ts. voisin väittää etten keksi mitään miksi väittäisin etten ole, jos kerran olen.

Nyt tuon taitaa ymmärtää väärin. En todellakaan kertoisi kenellekään (niin vieraille ihmisille) mitään ennen kuin asiat ovat pidemmälle edenneet ja varmemmalla tolalla, vaan meidän työyhteisössä ja omalle suorapuheisuudelleni sopisi parhaiten asian mitätöinti kuittaamalla se niin, että kerron kyllä jos on kerrottavaa/enkä keksi mitään hyvää syytä miksi en asiaa myöntäisi,  jos se niin olisi.

Toisaalta voisin myös"supertärkeän treenin tai  kisan" varjolla kiertää asian. Katsoin, että lauantaina on Aktia Cup, johon voisin  vedota. Mutta siinä mennään vaarallisille vesille, koska se vaatisi kyllä myös sen kympin juoksemista, (ellei haluaisi ajautua valheiden kierteeseen ja käyttää kurkkukipua jatkotekosyynä). Enkä ole  hetkeen kunnolla vk-vauhtia juossut, joten kylmiltään sinne meno on todella huono ajatus.

Ja ainahan minulla on rakas närästykseni jota voin käyttää. Siitä olen jauhanut niin paljon, että siitä vaiheessa kun aloittaisin selittämään siitä, epäilevimmätkin vetäisivät kädet korville samoin tein. Alkoholi nimittäin tekee sille oikein oikeasti pahaa.

Ja tämäkin lätinä vain siksi, että tyhmässä mielessä kytee se pienen pieni mahdollisuus/toive raskaudesta. Todellisuudessa saan huoletta juoda joka juoman minkä eteeni saan.

Nyt mennään kp 29/dpo 14.  Testasin eilen negan.