23.12.2013

Suupielet repee!

Ota tästä nyt selvää. Alavatsa kipeä lauantaina. Sunnuntaina limainen olo. Silti tikussa voi vain sitkeällä tihrustuksella nähdä haaleaakin haaleamman viivan. Leukaan ilmestynyt toinenkin finni ja edellinen vastoin tapojaan kehittyi ihan aikuiseksi finniksi. Ja: suupieli auki. Kirves kaivoon tältä kuulta.

Suupielet pysyy kiinni vain jos jok'ikinen päivä syön Beroccaa, mutta jos kuvittelen, ettei niitäolisi hyvä kuukausitolkulla putkeen syödä, niin voi varautua että auki on! Pidin viikon mittaisen berokkatauon ja perjantaina taas aukesi. Lauantaina helpotti ja tänään taas uudelleen auki.

Kysyin työterveyslääkäriltä syksyllä voisiko B12-vitamin tarkistaa, kun suupielet on repeillyt jo vuodesta 2008 ja on ollut anemiaakin, lääkäri totesi "laita bepanthenia". Kananvillat, eikö muka voi olla b-vitamiinivaje jos ilman lisäravinteita paikat repee. Ei kai Berocca auttaisi, jos se johtuisi hiivasta? Jos on oikea B12-vitamin puutos, se korjaantuu vain pistoksilla kankkuun.

En tiedä kenelle tästä voi valittaa? Pitääkö ottaa puheeksi VL:ssa ja maksaa siitä, että ne tarkistaa sellaisen mitä työterveys ei viitsi?

Ahdistustani syventääkseni hakeuduin jenkkisivuistoille lukemaan B-vitamiinien merkityksestä hedelmällisyydessä.Tässäpä mm. yksi seikkaperöinen selitys folaatin, B6:n ja B12:n merkityksestä ja hatara selitys yhteydestä lapsettomuuteen.