17.1.2014

Kokemusta rikkaampi & pikku follit

Odotukseni ja kokemukseni akupunktiosta eivät ihan kohdanneet. Odotin, että ennen hoitoa minulta kysellään taustatietoja, saan kuulla tarkemmin mitä tapahtuu, olo on miellyttävä (ainakin erilainen) ja tunnelma hoidon aikana seesteinen. Ei kyselty eikä puhuttu. Sinne vaan hoitohuoneeseen. Kerron vuoden jatkuneesta unettomuudesta yhdellä lauseella. Mies kysyy onko muita vaivoja. Joo, on mutta sairastelukierre on niin pitkä, että sen kertomiseen menisi aikaa (Ja tuntuu, ettei häntä  kiinnosta).

Neuloja tulee nilkkoihin, käsiin, päähän ja rintalastan kohtaan. Välillä pistäminen ei tunnu lainkaan ja välillä tuntuu. Heti alkuun saan voimakkaan kiristyksen vasemman jalkapöydän päälle ja neuloja hieman säädetään. Mies sammuttaa valot ja kehottaa rentoutumaan. Yritän hengittää syvään. Hetken häilyn paniikin rajamailla ja olen pompata pystyyn hoitopöydältä. Rintalastan neulat saavat aikaan puristavan tunteen rintakehässä ja tuntuu, etten saa henkeä. Saan itseni hanskaan. Rentoutumaan en pysty, sillä en uskalla hengittää syvään. Hikoan jännityksen vuoksi. Lisäksi tuntuu, että rintalastan päällä olevat neulat harraavat päälläni olevaa huopaa vasten ja nipistelevät aina kun hengitän sisään. Mies käy säätämässä neuloja kahteen kertaan.

Välillä tunnen vasemman jalan lihasten nykivän. Silmien ympärille leviää mukava kihelmöinti ja jokin hermo poskipäässä nykii. Vasemmalla puolella vatsassa tuntuu ikäviä pistoja ja vihlaisuja. Mietin olenko syönyt jotain huonosti sulavaa. Kuulemma ehkä olen ja tukokset aukeavat.

Neulojen poiston jälkeen saan kääntyä vatsalleni. Nyt olo on lämmin ja painava. Hierotaan jalkapohjia ja vähän hartioita. Juon kupin teetä ja saan lopuksi istuma-asennossa pienen hieronnan (joka lähinnä kutittaa) hartioihin, käsivarsiin ja kasvoihin. Aika 1 h 20 min. Jälkikäteen en huomaa olossani mitään poikkeavaa, paitsi että nilkka jonka jalkapöydässä oli alussa voimakas kiristys, tuntuu kävellessä kipeältä vielä tänäänkin. Myös jano on ollut.

Uni tuli puolen yön aikaan (kuten edellisinä öinäkin, ei siis yhdeltä! Jei!). Nukun 3 h, valvon 1 h (herään käsien puutumiseen, joka ei mene ohi) ja nukun 2,5 h. Yksi kerta ei ehkä siis tuonut muutosta tilanteeseen. Ja luulen, että tämä kokeilu riittää tällä erää. Tilanne on jo hieman "valoisempi".

Tänään ultrassa näkyi 2 pientä follikkelia: toinen 12 mm ja toinen 11 mm. Molemmat vasemmalla puolella, oikealla ei näkynyt mitään, vaikka sieltä  johtofollikkeli kypsyi marraskuussa ja joulukuun ovulaation kohdistin vasemmalle. Limakalvo oli 8 mm ja siinä näkyi jokin tiivistymä (joka "ei ole vaarallista”). Jatkan pistoksia samalla 33 µm annoksella sunnuntaihin. Maanantaina taas UÄ:een. Arvio inseminaation ajankohdasta on ensi viikon perjantai tai lauantai.

4 kommenttia:

  1. Kiva juttu, kun laitoit kommentit päälle :) Ja siis mielenkiintoista kuulla noinkin yksityiskohtainen kokemus akupunktiosta. Oon itsekin miettinyt sen kokeilemista, mutta en ole saanut aikaiseksi. Vyöhyketerapiassa kävin vuosi sitten muutamia kertoja ja se oli oikein rentouttavaa. Itsekin tunsin vatsassa jotain outoja tuntemuksia, kun jalkapohjia käsiteltiin. Välillä tuntui siltä, että munasarjaan tuli hetkellisesi painetta. Tai sitten se oli vaan ilmaa suolistossa :D

    Mulla on folliultra tiistaina. Oon silloin ehtinyt pistää kuusi kertaa.

    Jostain oon lukenut, että ovulaatio ei välttämättä aina vuorottele puolta. Välillä voi tulla kahdessa kierrossa ovulaatio samalta puolta. Joku verenkierrollinen juttu.

    Ootko muuten joogassa käynyt koskaan? Mä oon käynyt nyt kaksi kertaa ja on kyllä jotain lukkoja alkanut aukeamaan. Monena yönä tuli ihmeellisiä kipuaaltoja selkään (ja mulla ei oo koskaan selkä kipeä), jotka on nyt rauhoittuneet. Joogassa venyteltiin paljon lantion aluetta, joka istumatyöläisillä on usein jumissa. Samoin venyteltiin selkää ja mulla taisi olla aikamoisia möykkyjä siellä. Aion ehdottomasti jatkaa joogaa. Oli niin mukavan rentouttavaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä ;).

      Vyöhyketerapian ja akupunktion välillä itsekin puntaroin.

      Mietityttää hieman tuo kahdeksan pistosta. Eikä vähiten siksi, että ne määräsi vieras lääkäri. Epäluuloja ei vähennä sekään, ettei tämä ei-oma-lääkäri meinannut alkuun löytää edes niitä vasemman puolen kahta follikkelia (ihan tyhmää kyllä epäillä kenenkään ammattitaitoa, mutta..). Tänään on aika omalle lääkärille ja pidän peukkuja ettei siellä oikealla puolella kuitenkin lymyäisi se kolmas folli.

      En ole joogaa kokeillut, mutta tunnustan kyllä, että se olisi varmasti tällaiselle korostuneesti suorituskeskeiselle ihmiselle hyväksi. Joskus olen vähän intoillut josko kokeilisin, mutta se on jäänyt aika- ja paikkakysymysten takia (=motivaation taso liian matala). Lähisali tarjoaisi kyllä tunteja, joten ehkäpä voisin uuden vuoden kunniaksi rohkaistua kokeilemaan?

      Poista
  2. hmm.. multa kysyttiin tunnin ajan kaikki mahdolliset kysymykset ja varsinkin kuukautisista koostumusta myöten. Tosin mä ton lapsettomuuden aika siinä heti kerroinkin päänsäryn ja stressin lisäksi.
    Seuraava tunti meni vasta hoitopöydällä maatessa.

    Oon netistä lueskellu, että kierron vaiheillakin ois jotain merkitystä akuhoidoissa.. mene ja tiiä sitten.

    Mutta yhtä ja kaikki. mukava löytää uusi blogi luettavaksi.

    VastaaPoista