19.6.2014

Loikkari ovuloi mittumaarin kynnyksellä

Aika on mennyt hujauksessa, enkä ole juuri lapsettomuutta miettinyt. En ole ehtinyt edes kohtalotovereiden kuulumisia lueskella. Liekkö siinä syy, että olen ollut poikkeuksellisen hyvinvoiva ja hyväntuulinen. Edes Jukolassa ei harmitus hiipinyt mieleen, vaikka näin entisiä viestikavereita lastensa kanssa. Ei lainkaan sellaisia epätoivon ajatuksia, mitä pitkin kevättä olen hautonut.

Koen itseni hieman loikkariksi sen takia, että olen näin normaali. Ei juuri nyt sureta tai harmita. Surujen aika on sitten toisella kertaa. Nekin päivät tulee, joten nyt mennään näillä ja nautitaan.

Olen loikannut myös konkreettisemmin. Tänään sain puhelun julkiselta, että meidän lähete on kirjattu eilen ja olemme nyt julkisella IVF jonossa. Täytyy vielä toimittaa molempien sairaskertomukset, labrat ja solukartat sekä minun hoitokartat. Täytyy myöntää, etten tiennyt meistä mitään solukarttoja olevan. Lisäksi täytyy mittauttaa AMH (sitä ei ole minulta otettu). Aika tulee olemaan joskus vuoden lopussa.

Syynä loikkaan oli raha. Voi olla, että harkitsemme vielä toista IVF:ää yksityisellä, mutta aika näyttää miten syksy menee JA etenkin sen, onko meillä siihen taloudellisesti mahdollisuutta.

Tiistaina tikutin ovista ja sain hennon rannun kontrolliviivan kaveriksi. Eilen viiva vahvistui oikein mallikkaaksi kontrolliviivan vahvuikseksi. Tilaisuus on hyväksi käytetty ja viimeistelty aamulla. En osaisi heittää "mahdollisuutta" hukkaankaan. Toisaalta toiveet eivät ole korkealla, tai itse asiassa en ole päässyt vielä ajatustasolla sinne saakka.



2 kommenttia:

  1. Hei!

    Voitko kertoa miten käytännössä loikkasitte julkiselle? Tehtiinkö se jotenkin yksityisen kautta ja onnistuuko tosiaan noin suoraan päästä IVF-jonoon ilman, että haluavat tehdä uudestaan kaikkia aukiolotutkimuksia ja muita?
    HUSin sivuilla lukee, ettei pääsääntöisesti hoideta lahjasoluilla (joka on meille ainoa vaihtoehto ja siten olen ajatellut, että meitä ei hoideta ollenkaan), mutta voihan sitä kokeilla itsekin jos se onnistuisi. Teemme kuitenkin ensimmäisen IVF-hoidon yksityisellä elokuussa, mutta on se vaan niin kallista ettei näillä meidän tuloilla sitä kovin montaa kertaa tehdä.
    Hyvää kesää sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, pyysimme lähetteen julkiselle yksityisen klinikan lääkäriltä. Lääkäri oli todella ymmärtäväinen ja teki lähetteen ihan muutaman päivän sisällä puhelusta. Olin jostain keskustelupalstalla lukenut, että tuollainen voisi onnistua ja onnistuikin yllättävän helposti.

      Luulisin, että luottavat tähän asti tehtyihin tutkimuksiin, koska puhelimessa sanoivat, että tosiaan IVF-jonoon meidät on siirretty.

      Kannattaa kyllä selvittää voisitteko saada julkisella hoitoa, varsinkin kun teidän tilanne on aika lailla eri. "Pääsääntöisesti" voisi kuulostaa siltä ettei ole täysin poissuljettua?

      Poista