17.2.2015

Päivää ennen punktiota

Eilen tökkäsin Pregnylin. Melkoista säätöä oli, vaikka kokemusta on alla muutama kerta. Ensi rikoin pullon jotenkin niin, että sieltä singahti jo pari pisaraa siinä vaiheessa, sitten säädin ruiskun kanssa niin, että ainakin kolmas pisara pääsi karkuun ja jotain vielä tupeksi pistoksen päälle, koska sain käsiini jotain kosteaa siinä vaiheessa kun keräsin pistelytarvikkeet pöydältä. Pregnyl annos pieneni ehkä 5000 iusta 4000, siltä se ainakin ruiskussa näytti.

Tänään ei ole hoitokartan mukaan mitään. Vähän epävarma olo jäi eilisestäkin. Hoitajan täyttämässä lapussa (ruudukossa) oli sumut ja Pregnyl. Ei siis enää Menopurin annosta, 150, merkitty eiliselle. Toisin ilmaistuna viimeinen pistos oli sunnuntaina ja nyt kaksi iltaa ilman. Tarkistin varmuudeksi, että edellisessä oli sama homma, Pregnylin kanssa ei enää tullut Puregonia. Kai se sitten oikein meni...Tällaisessa hommassa epävarma herran haltuun -olo ei ole mitenkään mukava. Tässä alkaa jo epäillä mahdoinko pistää ollenkaan edes sunnuntaina...Jos tähän vielä joudun, niin laitan tekemiset ylös paperille.

Aika pelottavaa. Ei sumuja, ei mitään. Pysyykö ne kuitenkin siellä kiltisti odottamassa paikoillaan huomiseen saakka, ettei osa lähde jo liikkeelle? Ihan kuin tuntuisi siltä, että joku pallura juuri hivuttautuu munajohtimessa kohtua kohden.

Mitään uskoa ei onnistumisen suhteen enää olo. Sen verran kaivoin lohduttavaa tietoa, että 18 mm oli joidenkin lähteiden mukaan optimaalinen punktioitavan munasolun koko. Ja senkin googlailin, että kasvuvauhti loppua kohden on 1,5-3 mm/vrk.

4 kommenttia:

  1. Mä kysyin tuosta Pregnylistä viimeksi ja ne pallurat poksahtaa oikeesti vasta muistaakseni 48h päästä siitä piikistä. Jännäilin ihan samaa, kuin säkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja silti se on niiiiin tarkkaa, minuutilleen koska sen laittaa. Aina on kellon aika kymmenen minuutin tarkkuudella ja vielä punktiossa varmistetaan mihin kellon aikaan se nyt tulikaan laitettua...

      Poista
  2. Niin eikös sen Pregnylin tarkoitus ole vaan se, että ne munasolut ovat helposti punktoitavissa. Kyllä ne siellä pysyvät. :)

    On tuo Pregnyl kyllä sellaista säätöä näköjään kaikilla. Eikö ne voisi mitenkään kehittää jotain helpompaa "mallia" siitä. :( Itsekin rikoin sen ampullin "pääosan" viimeksi pieniksi siruiksi käteeni. Ei onneksi mennyt ampulliin siruja, eikä tullut haavaa. Mutta kyllä pelästyin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, on se kumma, ettei siihen ole kehitetty mitään idioottivarmaa systeemiä. En kyllä enää ihmettele miksi jotku tahtovat varalle toisen Pregnyl paketin.

      Poista