13.2.2015

Pikkuruiset

Viime toukokuussa 3 päivää ennen punktiota, oli tulossa vain 5-6 potentiaalista munasolua. Puntiossa niitä saatiin kuitenkin 9 kpl, mutta lopulta ne kaikki olivat epäkypsiä ja vain kaksi hedelmöittyi. Niistä toinen jakautui 4-soluiseksi, toinen 3-soluiseksi. 4-soluinen siirrettiin.

Nyt 5 päivää ennen punkiota molemmilla puolilla on kasvamassa 8 n. 10 mm kokoista. Toivottavasti ne kasvavat loppua kohden nopeammin, sillä jos 8 piikittelypäivää on tuottanut 10 mm, samalla kasvuvauhdilla ne ehtisivät kasvaa n. 6,25 mm keskiviikkoon ja olisivat keskimäärin 16-17 mm kokoisia. Toivottavasti en joudu toista kertaa punktioon, josta tuloksena on raakileita.

Ihmettelen pistelevää oloa, jos ne ovat  n. 1 cm halkaisija ja niitä on vain 8 per puoli. Tänään onkin ollut vähemmän kupruileva olo. Eilen kävin kevyesti hiihtelemässä, eikä tuntunut missään, vaikka kotona lähtöä turatessa ja monoja laittaessa kävi useamman kerran mielessä: onkohan tämä nyt ihan viisasta. Nyt aion vedellä lonkkaa keskiviikkoon asti. Siis fyysisesti. Muutoin aion kyllä venyttää työpäiviä.

3 kommenttia:

  1. Mulla on nyt tänään 5 tai 7 päivää punktioon ja rakkulat 10-12 mm. Olen käsittänyt, että loppua kohden kasvavat nopeammin, lähemmäs sitä 2 mm/päivä. Itselläni on punktio siis joko nyt perjantaina tai sitten ensi viikon maanantaina. Hassua kun lääkäri aloittaessa puhui, että ihan viimeistään tänään maanantaina punktio, mutta niin ne mun rakkulat aina vaan on hitaita. Kiva kun sulla on enemmän nyt rakkuloita kun viimeksi, toivottavasti ovat hyviä ja kypsiä soluja sulla. Oliko sulla viimeksi se punktio sitten liian aikaisin kun olivat vielä raakoja? Mitä lääkäri tähän silloin sanoi? Mua vaivaa, että musta tuntuu, että tuoresiirto tehdään liian myöhään kun limakalvo on jo ihan kulahtanut, mutta lääkärin mukaan mulla oli viime kierrossa (jolloin suunnnittelu tehtiin) niin todella ideaalinen limakalvo kiertopäivänä 20, että se on minulla vain tyypillistä että myöhässä ollaan. Hassua kuinka sitä aina alkaa lääkärin ammattitaitoakin kyseenalaistaa ihan turhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeksi punktio yhtäkkiä siirtyi arvioidusta perjantaista keskiviikkoon juuri sen takia, että limakalvo alkoi osoittaa vanhenemisen merkkejä. Ei lääkäri siihen mitään syytä sanonut. Mulla on luonnostaankin 30-31 päivän kierto, joten luulisi sen liittyvän siihen, että munasolut kehittyy sen pari päivää hitaammin kuin niillä joilla se on 28.

      Ihmettelen, miksi punktiossa munasolut saivat kasvaa niin paljon isommiksi kuin ivf:ssä. Luulisi, että se olisi jokin yksilöllinen taipumus joka pitäisi ottaa huomioon myös ivf:ssä.

      Päästää piinailemaan samaan aikaa, siis jos meidän solut nyt suostuu yhteistyöhön...

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista