20.4.2015

Tunne

Tunteiden, luottamuksen ja mielikuvituksen vuoristoradassa syöksytään vaihteeksi alaspäin. 8 päivää ilman mitään. Siis ilman yhtään mitään nipistystä, vihlaisua, paineentunnetta, ei huonoa oloa lämpimän ruuan jälkeen tms. Turvotuskin on hellittänyt. Vallalla on pelko siitä, että kyytiläinen ei ole enää elossa. Tai enemminkin tunne siitä.


Olen kaksi kertaa kirjautunut yksityisen klinikan nettiajanvaraukseen, mutta aina jättänyt ajan varaamatta. En tiedä miksen vain varaa sitä ja mene, jotta tietäisin tilanteen. Eilen illalla oli vahvasti sellainen olo, että kaikki ei ole ok. Nukuin huonosti, eikä tarvinnut edes nousta jokaöiselle vessakäynnille, joka on ollut tapana jo ennen plussaa. Olen kuvitellut, että öinen vessakäynti on yhteydessä turvotukseen. Illalla olen ollut kuin turvonnut valas (siis en enää loppuviikosta ole ollut), maha yhtä pinkeää pötkylää. Maatessa kai nesteet jostain syystä lähtevät liikkeelle ja 4-5 välissä joudun raahautumaan vessaan. Aamuisin olenkin sitten herännyt normaalin kokoisena. Kun oireita ei ole ollut, olen hakenut luottamusta turvotuksesta. Nyt siihenkään ei voi luottaa. Viime yönä nukuin mahallani, joka on tähän asti ollut turvotuksen vuoksi epämiellyttävää.


10+5?

10 kommenttia:

  1. Olen lukenut että oireet monesti vähenee 10-11 viikon kohdalla, itse en ole sinne asti vielä koskaan päässyt mutta näin moni kertoo :) Tuo oireettomuutesi on varmaan ihan normaali ilmiö. Koska NT-ultra on? Ehkä mielenrauhan takia ylimääräinen ultra olisi ihan hyvä? Sydänääniä ei varmaan noilla viikoilla vielä kannata käydä kuunteluttamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vielä tiedä koska ultra on. Tänään tuli 11+0 eli toivottavasti kuitenkin parin viikon sisään eikä ihan viimeisenä mahdollisena hetkenä :) Harmittaa etten tajunnut kysyä voiko neuvolaan soittaa, koska sinne voi soittaa ym. Netissä ei näköjään sitä tietoa haluta kertoa. Mutta en kyllä usko, että pelkän epäilyksen ottaisivat minut kuunteluun, kun ajat olivat kortilla.

      Poista
  2. Moikka! Mulla oli raskausviikolla 7 ultra mutta menin uudestaan vielä viikolla 11 koska kaikki oireet oli poissa ja pelkäsin niin paljon että jotain oli tapahtunut mutta kaikki oli hyvin ja tänään mun "pieni" tyttö on jo 7 kk. :)
    Luulen että on normaalia että oireet helpottaa koska hormonitaso jotenkin tasantuu...! Onnea! T. A

    VastaaPoista
  3. Moikka! Tiedän niin tuon tunteen! Täällä elellään samanlaisessa tunteiden vuoristoradassa. Itse kärsin megapahoinvoinnista, joka loppui ihan yhtäkkiä :( tiedän, että raskausoireet aaltoilee, ne tulee ja menee. Silti vaan huolestuttaa, kun viikkoja vasta 9+5. Toivotaan, että meidän masuasukeilla on kaikki hyvin<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan todella! Tämä taitaa olla niin ettei mistään oikein voi/kannata päätellä suuntaan tai toiseen. Optimismia nyt kaivattaisiin :)

      Poista
  4. Kolmen raskauden perusteella: luultavasti kaikki on kunnossa. :) Kaikissa kolmessa olen vähän ennen niskaturvotusultraa pelännyt, että vauva on kuollut, kun oireita on niin vähän, ja aina kaikki on ollut kunnossa. Kaksi elävää lasta jo kotona ja kolmatta odottelen nyt viikolla 13 ja ymmärrän kyllä huolen paremmin kuin hyvin; luulisi ihan oman kokemuksen jo kertovan, että huolehdin turhaan, mutta niin vaan olin aivan stressaantunut nytkin ennen ultraa oireettomuuden takia. Tsemppiä ultran odotteluun! Myös tuo turvotuksen väheneminen on ihan normaalia noiden viikkojen paikkeilla.

    VastaaPoista
  5. Onhan se luonnollista huolehtia, kun elämän isoimmista asioista on kyse, mutta on varmasti luonnekysymyskin. Ystäväni odottaa 3:tta lasta ja on kyllä oikein viilipyttyjen viilipytty :)

    VastaaPoista
  6. Raskaus on kyllä sellasta ylämäkeä ja alamäkeä. Ikinä ei ole oikein hyvin. Jos on oikein voimakkaat oireet, niin se on raskasta. Jos ei ole oireita, niin se on pelottavaa, että onko kaikki kunnossa. Jotenkin se tuntuu menevän niin, että heti jos tuntuu liian hyvältä olo tai turvalliselta, niin heti sitä iskee se kauhu päälle.
    Tsemppiä sinulle ja koskas sitten onkaan ultra? Sinulla kuitenkin jo hyvässä vauhdissa raskaus <3
    Tsemppiä ja huolettomia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nt-ultra on vapun jälkeen. Eli vielä reilu viikko pidettävä optimismia yllä :) Kiitos samoin sinulle Lyyli, niitä huolettomia päiviä nyt sinne alkuraskauteen :)

      Poista