12.1.2017

Eteenpäin

Lopetin imetyksen, kun vauva/taapero/lapsi tuli 1 v 2 kk ikään. Pari viikkoa oltiin jo menty 1/vrk tahdilla, eikä päivisin esiintynyt mitään kiinnostusta. Toki olisin voinut jatkaa ja halunnutkin toisessa tilanteessa jatkaa ja antaa imetyksen päättyä sitten kun olisi sen aika. Todennäköisesti poikakin olisi jatkanut pidempään, koska aina innolla tuli kädet ojossa luokse, kun kysyin "otatko x maitoa". Ne olivatkin raastavimpia hetkiä ja monesti mietin päätökseni eettisyyttä :D. Ehkä pitkä henkinen valmistautuminen oli hyvästä, sillä lopetus meni ilman isompia draamoja. Poika ei ainakaan tunnistettavasti maitoaan ikävöinyt, eikä itselläkään ollut enää itkussa pidettelemistä. Maitoa ei kauheasti pakkaantunut. 1,5 vrk viimeisestä kerrasta kohdalla jouduin muutamia millejä pumppamaan. Ja kun tarjosin saalista lasista pojalle, ei se kelvannut :D

Toivon todella ettei se ollut elämäni ainoa imetystaival. Vaikka ensimmäiset 5 kk olivat hankalia ja välillä ihan hirveää, kun homma alkoi sujua se myös palkitsi. Ja seuraavalla kerralla tekisin alussa asioita toisin, jos vain suinkin voisin.

Nyt varattuna on aika pas:n suunnittelukäynnille. Asiat etenevät yhtäkkiä taas ihan eri vauhtia kuin mihin kotona ollessa on tottunut. Käyntiin on alle kuukausi! Tokihan ensimmäinen siirto on siis aikaisintaan vajaan 2 kk kuluttua, jos se sattuisi niin menemään ja onnistumaan. Toistaiseksi vuoto on ollut selvästi niukempaa kuin ennen raskautta, saapa nähdä miten kehittyy.

Hassua miten epävarma olo ihmisellä voikaan olla asiasta, jota kuitenkin haluaa. Ehkä tämä etenemistahti sen tekee? Ja siihen liittyvät ajatukset poikaa kohtaan. Tämä  on ehkä asia, joka olisi luonnollisesti raskautuvilla henkisesti (toki fyysisestikin) helpompi. Päätöksen voisi tehdä: saa tulla, jos on tullakseen. Yhtä lailla luomusti raskautuvat tekevät suunniteltuja "hankintapäätöksiä", mutta kuvittelen että luomuus tuo sellaista löysyyttä, että henkisen epävarmuuden  määrä normaalilla tasolla. Jos tiedätte mitä tarkoitan...

8 kommenttia:

  1. Ihana löytää joku toinen jolla on samoja mietteitä toisen yrittämisen suhteen. Meilläkin ensimmäinen ivf lapsi ja nyt keväällä alkaa toisen yritys. Jännittää miten käy ��

    VastaaPoista
  2. Minä ainakin tiedän tarkalleen, mitä tarkoitat tuolla epävarmuudella. Itse tulin raskaaksi kolmen vuoden yrityksen jälkeen kevyillä hoidoilla ja LA häämöttää parin kuukauden päässä. Tämä vajaa puoli vuotta on ollut melkoista tunteiden vuoristorataa. Ehkä olin niin asennoitunut jo siihen, että jään lapsettomaksi, että ajatusten kääntäminen toiseen suuntaan on ollut todella vaikeaa. Luulen, että näin hankalaa ei olisi ollut, jos olisin tullut raskaaksi muutamassa kuukaudessa.
    Onko sinulla muuten intoa kirjoittaa, miten sait imetyksen sujumaan vaikean alun jälkeen?
    Onnea toiselle kierrokselle!

    T. Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittelin imetyksestä, mutta en tiedä kerroinko miten sain sen sujumaan. Se taisi olla jokin ajatusten uusi asento, joka oli avain kaikkeen :D

      Poista
  3. Heippa, löysin blogisi kun etsiskelin tietoa pienipainoisuudesta. Luin blogiasi ja monet ensimmäiseen lapseesi liittyvät jutut voisivat olla kuin minun kirjoittamiani. Meidän vauva syntyi samoilla viikoilla ja grammamäärillä ivf-hoidon myötä. Olisi mukava vaihtaa ajatuksia. Jos haluat, laita viestiä kaksikosta.kolmikoksi@gmail.com niin jatketaan juttua s-postissa.
    Ja onnentoivotuksia toiselle kierrokselle. :)

    VastaaPoista
  4. Onnea tulevaan!

    Muistan esikoisen imetyksen lopettamisen aiheuttamat ristiriitaiset tunteet. Hän oli silloin 1,5v. Minusta tuntui, että lopetus oli minulle raskaampaa eikä esikoinen jäänyt kaipaamaan enää rintaa. Toisaalta muistan kuinka vapauttavaa se imetyksen lopetus oli, mutta kuinka paljon sitä kuitenkin kaipasin.

    Nyt on taas vuosi takana ja se uutuudenviehätys on omalla tavallaan ohi. Imetys menee painollaan ja on ihan mukavaa.

    Tsemppiä uuteen kierrokseen ! Toivottavasti pian tärppää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) toistaiseksi tuntuu, että oli oikea ajankohta lopettaa. Sen jälkeen on tullut hampaitakin urakalla ja pureminen on...sitä on paljon. En tiedä olisinko säästynyt.

      Poista