19.5.2014

Punktiota kohden & mitä sanon töissä

Tilanne oli parantunut viime viikosta, mutta potentiaalisten/kypsien määrä on silti vain 5-6 kpl. Nyt oikealla oli 2 x18 mm, 1x15mm, 2x12-13mm ja 2x10 mm. Vasemmalla 1x18,5 mm, 1x15 mm, 1x12,5 mm ja 1x10 mm. Nuorilla (kuten minulla - ai jaa?) ei yleensä pienet munarakkulat ole hedelmöittymiskelpoisia, kun taas iäkkäämmillä ne voivat olla.

Punktio tehdään jo keskiviikkona, vaikka se viime viikolla lääkärin puheissa oli "aikaisintaan keskiviikkona". Limakalvo on jo siinä elinkaaren vaiheessa, että sitä uhkaa parasta ennen päiväyksen täyttyminen.

Pregnylin pistän tänään ja sitten onkin omat piikittelyt ohi. Alkionsiirto on perjantaina, jos sellaiseen päästään. Nopeasti tuntuu menneen tämä juttu. Ainakin tähän asti.

Olo on ollut hyvä, mitä nyt kunnon syömisen jälkeen tulee huono/tukala olo, eikä sen takia juuri teekään mieli syödä. Lisäksi jonkin verran olen turvonnut, muutama finni pukkasi ja toisella kyljellä nukkuminen tuntuu ikävältä. Hyvä olo lienee yhteydessä vähäiseen isojen rakkuloiden määrään.

Yksi päänvaivaa aiheuttava ressinaihe on vielä ratkomatta: "mitä mä sanon töissä"? Eilen järkeilin, että kerron hallintohenkilölle (jolle saikut ilmoitetaan) koko jutun ja sanon etten ole kellekään muulle kertonut, enkä aio kertoa, enkä varsinkaan halua kertoa. Ihan tarpeeksi henkilökohtainen asia. Töissä on paljon ihmisiä jotka tuntee lisää ihmisiä jotka tuntee mut jne. Ihan liian pienet piirit, kun en ole valmis tulemaan kaapista ulos.

Mutta sitten en keksinyt, että mitä sitten kerron kaikille muille. Miten perun palaverit ja mitä sanon varapomolle, jolle en halua kertoa totuutta (oikealla pomolle kyllä voisin kertoa)? Turvaudunko valheeseen ja valehtelen kaikille, että vatsatauti otti vallan? Silloin en luonnollisesti voi kertoa kenellekään totuutta, vaan on pitäydyttävä samassa valheessa kautta linjan. No, valheella kun on todistetusti lyhyet jäljet, niin entäs jos sattuukin jotain yllättäviä kunnon heikennyksiä ja joudun pidemmäksi ajaksi parantemaan (Kyllä. olen lukenut internetin kauhukertomukset punktion jälkeisistä vatsaontelon tyhjennyksistä).

Äh. Lykkään tätä huomiselle ja toivon, että vastuullinen aikuinen minussa johdattaa minut oikean ratkaisun äärelle.

6 kommenttia:

  1. Sullahan on pian jännät paikat edessä! Tsemppiä :) Jos sanot töissä vaan, että olet henkilökohtaisista terveydellisistä syistä pois etkä halua asiaa enempää avata? Eihän siinä pitäisi mitään valittamista olla jos kerran toimitat sairaslomatodistuksen niin kuin kuuluukin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tottahan se on, että ihan suotta tässä yksinkertaisesta sairaslomasta kasvatan härkästä. Arvailkoot mitä lystäävät.

      Poista
  2. Tsemppiä punktioon ja alkion istutukseen! Ei siihen raskautumiseen tarvita kuin yksi oikean kokoinen munasolu, joka hedelmöittyy :) Minulta kerättiin toisessa hoidossa kymmenkunta munasolua, mutta vain yksi alkio niistä tuli ja se riitti.

    Jos lukee netistä kokemuksia punktiosta ja sen jälkioireista niin saa niistä aika vääristyneen kuvan. Lievä turvotus ja vatsan arkuus ovat ihan normaaleja (ja toisaalta ovat myös progesteronin sivuoireita) ja ne pahemmat komplikaatiot ovat harvinaisia. Kaikki menee varmasti hyvin!

    Niin, ei sitä välttämättä tarvitse töissä kenellekään selitellä mitään. Itse kerroin esimiehelle totuuden ennen ensimmäistä punktiota, koska pelkäsin että poissaolosta voi tulla pidempi ja uskoin että vastaavia poissaoloja tulisi enemmänkin, ja hän oli hyvin ymmärtäväinen. Työkavereille en kertonut mitään eivätkä he vieläkään tiedä. Toisaalta en ollut sopinut mitään sille viikolle, jolle punktiota suunniteltiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nyt ajatukset vielä punktiossa ja palavereiden perumisessa, mutta huomenna todennäköisesti jo siinä tuleeko hedelmöittymisestä mitään. Innolla ja kauhulla odotan tulevien päivien kokemuksia.

      Toivottavasti meillekin suotaisiin onnea matkaan.

      Poista
  3. Tsempitykset täältäkin. Toivon mukana, että tama ensimmäinen kierros riittäisi ja pääsisit odottelemaan pikkuista.

    Minunkin mielestäni riittää, kun töissä kertoo vain tuon, mitä Winnie ehdotti. Itse olen kertonut yhdelle työkaverille hoidoista ja lähin esimieheni tietää, että käyn ajoittain naistenvaivoihin liittyvissä asioissa lääkärissä. Hyvin ymmärtäväisiä ovat olleet ja lisäkysymyksiä ei ole tullut.

    VastaaPoista
  4. Tsemppiä sinulle myös täältä!

    Kaikissa työpaikoissa lapsettomuushoidot ei ilmeisesti oikeuta palkalliseen sairaslomaan, joten kertomisasiaa kannattaa harkita tarkkaan tuonkin takia.. :)

    VastaaPoista