3.6.2014

Kp1 näillä näppäimillä (valivali)

Keho tekee juuri niin kuin itse tahtoo. Elää itsepintaisesti omaa elämäänsä. Puskee vuodot toisensa jälkeen eikä ole hormoneista moksiskaan. Vuoto alkoi eilen läpi Lugejen. Sellaisena kuin se aina alkaa. Eikä se muutenkaan ole noteerannut Lugeja tällä kertaa minään. Miten inssin 2 x 1 kpl/pvä sai aikaan puhistuksen, ummetuksen ja finnit, kun nyt 2 x 3kpl/pvä ei yhtään mitään, ei oireen oiretta?

Nukkuminen on katastrofaalista. Miten voi katkaista unettomuuden joka on ollut osa elämää viime vuoden ja tämän vuoden tähän päivään saakka? 1,5 vuotta. Viime viikolla valvoin yhden yön aamu kuuteen. Enkä ole sen koomin uskaltanut yrittää nukkua luonnollisesti. Lääkkeen avulla olen nukkunut nyt 5 h katkonaisia unia ja olo (etenkin mieli) on sen mukainen. Helvetillinen noidakehä. Eikä tieto unettomuuden vaikutuksesta terveyteen tai varsinkaan lapsettomuuteen tosiaan auta asiaa. Vaikka kuinka päätän, että nyt teen kaikkeni, että nukun. Niin ei. Vaikka miten väsynyt olisin, niin kunhan saan pään tyyniin, johan nousee vireystila. Tai stressitaso. On olemassa asia johon ei voi itseään tahdonvoimalla pakottaa.

Kai tämä on monen tekijän summa. Lapsettomuuden, yksinäisyyden, työahdistuksen ja sen, että koen eläväni elämään jota en haluaisi elää. Pahoinvointi oirehti unettomuutena, joka edelleen laski elämänlaatua...Ja stressi unesta on niin suuri, että se on saanut poskettomat mittasuhteet. Huoli borrelioosista ja tieto IVF:n epäonnistumisesta pahensi tilannetta entisestään. Haluaisin tasapainoon, mutten tiedä miten. Sen tiedän ettei kukaan muu voi asiassa mitenkään auttaa.

Yksin oot sinä ihminen, kaiken keskellä yksin,
      yksin syntynyt oot, yksin sa lähtevä oot.
 Askelen kaksi sa luulet kulkevas rinnalla toisen,
     mutta jo eelläs hän on taikka jo jälkehes jäi,
 hetken, kaksi sa itseäs vastaan painavas luulet
    ihmisen, kaltaises – vierasta lämmititkin 

Tätä Koskenniemen riimittelyä olen kuullut pienestä pitäen, äitini hokemana (kannustavaa :)).

Eilen teimme maksusuunnitelman IVF:stä, ja jos hyvin menee saamme Visat nollattua syyskuussa, tähän on huomioitu lomarahat ja se, että emme tee loppuvuodesta mitään, koska sellaiseen ei ole varaa. Toisin sanoen meillä ei ole tällä hetkellä varaa jatkaa hoitoja. Ehkä tämä on muutenkin täysin väärä ajankohta koko projektille.

3 kommenttia:

  1. Tsemppiä, etenkin tuohon unettomuuteen <3 mä niin tiedän millaista se on, kun uni ei tule luonnollisesti ja sen pöhnäsen olon mikä tulee lääkkeistä. Mä sain aikanaan avun Mirtatsapiinista (mulla toimi ja oon nähnyt potilaillakin sen toimivan usein aika hyvin).

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Mirtazapiinia tällä hetkellä käytänkin. Ja se kyllä toimii. Pitäisi vain ottaa se ajoissa, eikä aina yhden aikaan yöllä paniikkikohtauksen kourissa.

    Yritän saada sitä mahdollisimman pienen murun. Hieman riippuvuus (etenkin ajatustasoinen) huolettaa ja sen vuoksi olen aina välillä yrittänyt olla ilman lääkkeitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla toimi vain säännöllinen käyttö, otin suunilleen 15 min ennen sänkyyn menoa ja käytin useamman vuoden, sain sen avulla pahimman unettomuuskierteen katkaistuksi. Siihen ei pitäisi jäädä "koukkuun" vaikka pitkään käyttäisikin ja lääkäreiden mukaan haittavaikutukset on niin lieviä, että monenkin vuoden käyttö on ihan ok (ainakin vanhusten kohdalla, meillä töissä vanhainkodissa se menee aika monella ihan listalääkkeenä).

      Poista