5.3.2015

Kuohuntaa

PP13. Eilen illalla menkkakivut hieman laantuivat ja yhtäkkiä tunsin kuinka jotain vuoti ulos. Olin sillä hetkellä kokouksessa. Yritin pinnistellä sitten loppuun saakka, vaikka en käytännössä kuullut mitään, enkä pystynyt keskittymään mihinkään. Päässä vain humisi, nyt ne alkaa, ei onnistunut, pas:iin mennään, ei koskaan meille. Rynnin kokouksen päälle vessaan. Ei ne alkanutkaan. Myöhemmin illalla kipuilu taas jatkui.

*********************************************************

VAROITUS!

Tästä alkaa se teksti. Heräsin tänään kuudelta ja päätin, että kokeilen nyt testata, että kestän sitten töissä ne uutiset mitä tänään kuulen. Tein testin ja totesin: ei mitään. Kävin juomassa vettä ja katsoin tikkua uudestaan. Kun oikein kääntelin ja vääntelin. Siinä näkyi toinen viiva. Se oli niin hento, että ensi kuvittelin sen olevan vain jokin viivan paikka. Pillahdin niin kovaääniseen itkuun, että mies heräsi ja luuli vuodon alkaneen. Menin esittelemään viivaa ja raivostuin, kun toinen ei heti nähnyt kahta viivaa! Lopulta viiva vahvistui sen verran, että mieskin näki. Tai ainakin päätti, että paras esittää näkevänsä.

Loogisesti vuosien pettymysten jälkeen, en uskaltanut vielä toivoa mitään. Järkeilin, että voihan kiinnittymisyritys näkyä plussana testissä. Ja viiva oli hentoakin hennompi haamujen haamu. Ja kun käytössä oli ns. "herkkä" testi ja päiviäkin on jo takana, niin olisi kai sen viivan pitänyt olla vahvempi. Itkeskellen söin aamupalan ja päätin, etten laita töihin edes ripsaria, jos joudun vetistelemään vielä useasti päivän aikana.

Ennen yhdeksää sain Hormonipoliklinikalta puhelun. Puhelu alkoi niin varovasti, että olin varma, että nyt arvo on niin matala, ettei toivoa ole. Kokovartalokipsissa kuuntelin "Mulla on sulle oikein hyviä uutisia. Verikokeen perusteella olet vahvasti raskaana" Itkin noin minuutin ennen kuin sain jotain sanottua. Hcg oli 120. Samalla sain tiedon, että pakkaseen oli selvinnyt kolme alkiota lisää eli siellä on nyt 7 ihmistainta odottamassa, varmuuden vuoksi.

Onko tällaistä tunnekuohuntaa koskaan koettu? Ei. Minä raskaana. Kuulostaa lattealta, mutta on tämä ihan uskomatonta. Asia, jota olen niin hartaasti toivonut ja joka on vuosien kuluessa muuttunut täysin epärealistikseksi haaveeksi, osoittaa toteutumisen merkkejä.

Eikä tällä historialla kai voi ottaa ilouutisiakaan vastaan, ilman että samantien tulee mieleen uusia mörköjä. Mitä jos  se menee kesken? Jos se on kohdun ulkopuolinen? 1. ultraan pääsen maaliskuun lopussa, joten sinne asti pitää pystyä pitämään hermot kasassa.

33 kommenttia:

  1. Onnea! Ihmeellistä, että testi näyttää niin haaleaa viivaa, vaikka verikokeen mukaan olet vahvasti raskaana. Muista, että tällä hetkellä kaikkein suurin todennäköisyys on sen puolella, että saat vauvan syliin asti. Kaikki muut prosentit on huomattavasti pienempiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On outoa. Ja tänään sama juttu. Tuo on kyllä hyvä näkökulma :)

      Poista
  2. Voi miten ihana uutinen! <3 Tuhannesti onnea!!

    VastaaPoista
  3. ihanaa! Onnea!!! Taustalla olen tarinaasi seuraillut ja puolestasi toivonut..
    Meilläkin herkkä testi näytti syyskuussa PAS:in jälkeen vain haalean plussan, verikoe vahvisti tuloksen ja nyt rv 26 menossa.
    Tunnekuohuntaa ja pelkoja on teille varmasti luvassa ja paljon, itselläni auttoi kun tein välitavoitteita; ar-ultra, np-ultra, seuraava neuvolakäynti, rakenne-ultra yms.
    Muista nyt hengittää ja huolehtia itsestäsi, olkaa paljon lähekkäin ja antakaa ajan kulua.
    Onnea vielä kerran! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oi rv 26 on ihan tosi kaukaisuudessa...toivottavasti pääsen joskus sinne saakka. Välitavoitteet on varmasti hyvä taktiikka. Tosin olen suunnannut niin laput silmillä kohti plussaa, että olen vielä aika pihalla mitä kaikkea tästä eteenpäin tapahtuu.

      Poista
  4. Mahtavaa! Paljon onnea!! Edelleen olen täällä taustalla seuraillut sun ja muidenkin bloggaajien kuulumisia vaikka laiska kommentoija olenkin. Ihanaa, että vihdoin tärppäsi. Nyt vaan yrität ottaa rennosti ja nauttia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Winnie. Yritän. Nyt minäkin uskallan siirtyä seuraamaan odotusblogeja :)

      Poista
  5. MIljoonasti onnea! Mahtavaa! Ihanaa! <3
    Kylläpä nyt täällä blogimaailmassa kovaa vauhtia tulee näitä raskausuutisia. Hienoa! Tuo vähän toiveikkuutta omiin hoitoihinkin.
    Nyt peukut pystyyn, että pieni ihmistaimi pysyy kyydissä mahdollisimman pitkään!

    -Hope

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hope. Viime elokuussa seurasin sivusta plussa-aaltoa. Oli se ahdistavaa, kun yksi toisensa jälkeen sai plussan ja "pääsi pois", samalla itse jumitti lähtökuopassa.

      Poista
  6. Onnea Onnea nyt alkavalle ihanalle 9kk kestävälle odotus ajan matkalle <3 Meillekin se pysyvä plussa tuli tasan vuosi sitten 2. Ivf:n tuoresiirrosta. Meillä taustalla 5 luomu keskenmenoa mutta toinen hoito toi Onnen. Yritystä oli yli 4 vuotta. Olen niin kovin onnellinen sun puolesta. Alussa vasta mutta tästä raskaudesta iloitseminen ja tilanteesta nauttiminen EI aiheuta keskenmenoa! Joten iloitse ja hehkuta niin paljon, kuin sielu sietää! Ihanaa! <3 :)

    VastaaPoista
  7. Onnea! Aivan käsittämättömän hieno uutinen ja tuo hieman toivoa myös omaan tilanteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuntuu, että siitä 2011 loppuvuodesta on ikuisuus ja yhtäkkiä muutamassa tunnissa elämä onkin paljon parempaa.

      Poista
  8. Onnea! Villasukat jalkaan ja nautiskele! Se on nyt totta! -Alfhild

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla taitaa ollakin aika lailla vuoden ympäri villasukat jalassa.

      Poista
    2. Ihana uutinen,onnea!!:) Olen lukenut blogiasi jo pitkään ja jännitin kovasti uutisia!

      -Moona-

      Poista
  9. Ihania uutisia!! Oikein paljon onnea sinulle!

    Minullakin on tuo testaaminen edessä ensi viikolla ja verikoetta ei ole käytössä.. millainen herkkä testi sinulla oli - siis kuinka herkkä? Useissa taitaa lukea 25, 20 tai 10mlU/ml

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pippuri. Raastavia päiviä sinulla siis edessä. Pidän peukkuja plussalle.

      Testi oli Davidin liuskatesti 10 IU/ml. Harmittaa etten ole panostanut kunnon digitestiin (toisaalta, kun ei koskaan niitä r-testäjä päässyt tekemään...).Uusintatesti tänäaamuna näytti yhtä hailakkaa ja olin ajatellut, että viivan vahvistumisesta saisin jotain lisäuskoa siihen, että hcg nousee ja asiat etenee. Höh. Ehkä haen apteekista jonkun erimerkkisen.

      Poista
  10. Mahtavaa, onnea!
    Se on jännä kuinka aloin lukea juttuasi niin (hävettää myöntää enkä tiedä onko mitään järkeä edes tänne kirjoittaa) toivoin ettet olisi raskaana kun minäkään en ole, mutta kun pääsin kohtaa, että nyt voisi odottaa plussaa niin aloin oikeasti hymyilemään ja voin sanoa oikeasti olevani onnellinen puolestasi. Hyvä, että teillä tärppäsi ja minun aikani tulee vielä. Vieläkin hävettää tuo tunne joka tuli aluksi, mutta onneksi poistui ja tämä antaa voimaa itsellekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan tuon tunteen. Elokuussa blogin kirjoittaja toisensa jälkeen plussasi Välillä tuntui etten jaksa/halua edes lukea, sitä tekstiä jonka tietää päättyvän toisen onneen. Mietin 20/80 jakoa ja ajattelin, että kuulun tuohon 20 %. Iski epätoivo. Muut plussaa ja itse vaan junnaa paikallaan. Varmasti sinunkin aikasi tulee ja se 80 % on todella paljon isompi joukko kuin 20 %.

      Poista
  11. Onnea tuhannesti. Teillä on vielä niin ihanasti alkioitakin matkassa. <3 :) Milloin menet alkuraskauden ultraan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Janna. Toivottavasti pääset pian kokemaan samaa kuohuntaa! Ultraan on kolme viikkoa vielä...Äääh! Siis ikuisuus!

      Poista
    2. Tuntuu uskomattomalta, että mä todella päivää myöhemmin koin samaa kuohuntaa. Musta on ihanaa kun joku on niin samassa tilanteessa kanssani, en tiedä, se tuntuu tuovan turvaa vaikka vain tällalailla blogin välityksellä. Toivottavasti meillä molemmilla menisi kaikki nyt hyvin.

      Poista
  12. Paljon onnea!!! Ihania uutisia täällä <3 Palasin eilen illalla lomamatkalta ja näin vasta nyt tämän postauksesi.

    VastaaPoista
  13. No johan täältä löytyi ihania uutisia! <3 Paljon onnea matkaan! Toivottavasti kaikki menee oikein hyvin <3

    VastaaPoista
  14. Voi että, ihanaa :). Paljon onnea teille! Alkuraskauden ultran odottelu on niin piinaavaa aikaa ettei tosikaan. Siispä paljon rauhallista mieltä tuleville viikoille. Toivon, että kaikki menee hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Niin tuntuu olevan. Aloitin ihan virallisen paperisen olo & ajatus päiväkirjan kirjoittamisen kohdasta 4+0..Ääh. vielä 2,5 viikkoa :/

      Poista
  15. Myöhästyneet onnittelut Soilikki!

    VastaaPoista