16.3.2015

Outoa

Välillä tuntuu, ettei mikään ole muuttunut ja toisaalta kuitenkin kaikki on toisin. Olo on pöllämystynyt: tällaistako se sitten on, se raskaana oleminen? Näinkö nopeasti lopulta elämä voi muuttua? Ajatukset pyörii turhan tiiviisti asian ympärillä ja viikko sitten jouduin toteamaan itselleni, ettei tällainen peli vetele. Tiedossa on pitkä ja stressintäyteinen 8 kk, jos 90 % ajasta ajatukset pyörii tämän tai sen liitännäisten ympärillä.

Tiesin, että tulisin stressamaan kaikkea mahdollista ja  pelkoja toinen toisen jälkeen nousisi mieleen. Viikossa sekin on aika paljon vaihdellut. Viime viikolla googlailin aktiivisesti keskenmenon riskejä eri viikoilla, kohdunulkoisen raskauden oireita ym. Viikonloppuna Vastatuulessa blogin Jannan ajatukset, nosti uudelleen tuulimunan mahdollisuuden kaiheratamaan mieltä. Tällä hetkellä pidän jostain syystä, näistä vaihtoehdoista, kohdunulkoista kaikkein todennäköisimpänä.

Olen hetkittäin huolissani myös siitä, että oireita ei juurikaan ole. Rinnat eivät varsinaisesti ole arat, ennemminkin "jännät" eli kovemmat ja erituntuiset kuin ennen. Sängyssä kääntyillessä  tai suihkussa saattaa jompi kumpi tuntua jotenkin arahkolta, mutta päivällä niitä ei "vaivaa mikään". En voi pahoin, en sitten yhtään. Välillä yritän oikein keskittyä ja kuulostella etoisiko nyt, mutta ei. En maista metallin makua suussa, en ole herkistynyt hajuille, enkä ravaa vessassa.

En myöskään ole väsynyt. Illalla väsy toki tulee aikaisemmin ja nukahdan heti nukkumaan mentyäni. Mutta muutosta aiempaa on puoli tuntia ja vastapainoksi sitten heräänkin aikaisemmin kuin ennen. Päivällä olo on taas ihan normaali. Olen myös nähnyt painajaisia siitä, kuinka vuoto alkaa.

Ennen plussaa alavatsaa juili useana päivänä. Nyt nekin ovat tosi harvassa ja hyvin hentoja, nopeita kolotuksia. Pääasiassa iltaan ajoittuvia. Liikkuessa kyllä huomaan, että olo on vetämätön. Syke nousee korkeammalle ja laskee normaalia hitaammin. Samalla tavalla kuin juuri ennen kuin kipeäksi tuloa.

Huolimatta möröistä ja oireettomuudesta, hetkittäin ajattelen täysin luottavaisestikin. En silti pistäisi pahaksi, vaikka saisin kunnon pahoinvoinnin eikä olo olisi ihan normaali.

6 kommenttia:

  1. Onnea plussasta. Itselläni alkoi kahdessa aikaisemmassa raskaudessa etova olo vasta tasan rv 6plus 0. Kaikillahan ei välttämättä mitään ihme oloja edes tule ��. Toivottavasti kaikki on hyvin. Onnea.

    VastaaPoista
  2. Voi mä olen pahoillani, ei ollut tarkoitus saada sua hermostumaan tuulimunastakin. Luulen, että oireet tai oireettomuus voi olla molempi pahasta jos oikein alkaa ajatella. Mulla on koko ajan alavatsakipeä; sitä kramppaa (ja kylmähiki valuu), jomottaa, särkee, repii...ja vasemmalta puolelta koko ajan. Olisin ikionnellinen jos saisin olla ilman näitä alavatsakipujani kun nämä herättävät niin suurta huolta itselleni kohdunulkoisesta ja myös pitävät raskauden 100 % ajasta mielessä. Kun mietin niitä 15 päivää jotka on edessä ennen varhaisultraa, tulen hulluksi huolesta. Eihän tässä ole muuta vaihtoehtoa kuin jaksaa odottaa ja ehkä lopettaa loputon googlailu ikävillä hakusanoilla. Tsemppiä viikkosi.
    t. Janna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin varmaan miettinyt sitä enemmin tai myöhemmin :). Toivottavasti tämä pirujen maalailu helpottaa ultran myötä (riippuen tietysti mitä siellä näkyy).

      Poista
  3. Minulla oli aivan normiolo raskauden ensimmäiset 20v. Mahduin jopa omiin farkkuihin vielä viikolla 20. Iltaisin välillä ehkä vähän enemmän väsytti mutta siinä se. Terve pieni poika syntyi kesällä :)
    Yritä nauttia, laita Google kieltoon! Itse huolestuin kaikesta ja ensimmäinen kolmannes meni täysin ohi. (Lapsi saatu letrojen avulla, minulla PCO)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunpa osaisikin estää itseään googlailemasta. Tuo puhelin on paha. Olisi ilman nettiä edes se, niin ei olisi google saatavilla työajan ulkopuolellakin koko ajan.

      Poista