14.2.2014

Terveyden avaimet

Täällä elellään tylsää (vai rauhallista?) alkukiertoa. Pistellään Puregonia, harrastellaan ja angstaillaan töissä. Onneksi tiedossa tavallinen viikonloppu (ehtii siivota) ja penkkiurheilua!

Sitten pieni vinkki hormoneista, hyvinvoinnista tms. kiinnostuneille. Satuin eilen ehtoolla liikkumaan autolla klo 21-22 ja kun Iskelmältä tuli Paula Heinosen Terveyden avaimet -ohjelma. Todella mielenkiintoista juttua hormonien yhteydestä toisiinsa ja koko kehoon. Itselle erityisesti iski yhtälö/häiriöketju: stressi > kortisolitason nousu > melatoniin erityksen heikkeneminen > unettomuus > serotoniinin & progesteronin vähentyminen > naishormonien epätasapaino jne. Ketju taisi päätyä kilpirauhasen ongelmiin tai uupumukseen. Ja ratkaisuna tietysti ravintoon. En tiivistä juttua tänne, sillä kukin voi halutessaan sen kuunnella täältä. Lapsettomuudesta juttu ei suoraa ollut, mutta yhteys on selviö.

Olen joskus lainannut Paulan kirjan, mutten siitä en oikein saanut mitään irti. Näitä Iskelmän jaksoja olen tykännyt kuunnella nimenomaan autossa. Ja Paula tosiaan ei ole minun mittapuulla mikään huuhaa-tyyppi, vaan ihan ammattilainen ja tietää mistä puhuu vrt. kuvaus.

2 kommenttia:

  1. Moikka, miten sulla on tuo puregon toiminut? Tai sulla ei kai ollut clomifeniä ollenkaan käytössä?
    Mulla on alkamassa nyt ivf kohta puolin ja puregonilla olisi tarkoitusta ryhtyä rakkulan kasvatukseen.
    Tuo on jotenkin hämärän peitossa aina ollut mulle, millä perusteella ne työntää jollekin gonal-f:ää ja jollekin puregonia ja jollekin menopuria.

    VastaaPoista
  2. Mulle on itsellekin vähän hämärän peitossa miten Puregon toimii. Munarakkula on toki kasvanut piikitysten myötä, mutta kasvaa myös luomusti. Molemmilla kerroilla on johtofollikkelin lisäksi kp10. ultrassa on näkynyt pienempiä folleja n. 10-14 mm kokoisia eli ilmeisesti se on ainoa "näkyvä ero" luomukiertoon verrattuna. Pelkästään tuo on ollut käytössä. Huomenna (maanantaina) pääsee kuulemaan näkyykö annoksen nosto jotenkin.

    Onkohan siitä kiinni, mikä tuote on lääkärille tutuin? Ivf:än tuo annos onkin sitten isompi kuin inssissä eli varmaan kehon vaste aineeseen onkin kriittisempi juttu. Sulla on jännät ajat alkamassa!

    VastaaPoista