22.10.2013

Äitee juttukaverina

Kun lähipiirissä ei ole ketään (miestä lukuunottamatta), jolle tästä lapsettomuudesta ja siihen liittyvistä tuntemuksista ja ajatuksista puhua valittaa, kokeilin viikonloppuna puhua valittaa omalle äireelle. On ystäviä joille voisi puhua ja joille olenkin puhunut, mutta en ilkeä aina puhua. Aina samasta aiheesta, jossa ei ole mitään muutosta ja ajatukset on sitä samaa epätoivoa. Ja tietynlaisen hetkenkin tällaiset jutut vaatii. Ei ole sellaista ohimennen  puhuttavaa juttua tämä, enkä puhelimessa osaa näitä. Pitää olla iltapuoli ja nenän edessä tilkka viiniä. Rauhallista ja mukavaa. Tiedän, että voisin  puhua, mutta usein oma mieliala laskee pohjamutiin sen myötä. Niimpä usein yritän puhua muusta ja keskittyä muihin juttuihin, kun ystävien kanssa on juttutuokio.

Olen koittanu ennenkin äireeltä hakea jotain suuntaa antavaa tai tukea. Varmaankin haen uskoa, joka itseltä alkaa hiipua. Menestys oli tälläkin kertaa yhtä huono. Käskee keskittymään asiaan kerrallaan ja tällä kerralla se saisi olla oma hyvinvointi. Ja kertoi esimerkin siitä kuinka joku oli vuosia yrittänyt lasta jonkun kanssa ja sitten, kun vaihtoi miestä, niin hups vaan! - ja oli raskaana.

Sellanen hylkimisvaihtoehto olisi hirveä! Ja olin tässä keskustelussa vielä siinä mielentilassa, että päätin ottaa siitä takuuvarman selittäjän omalle lapsettomuudelleni. Sain oikein hyvän syyn kieriskellä itsesäälissä ja tuntea pahaa mieltä.

Ainoa mistä otin onkeeni oli E- ja D-vitamiinit. Niitäkin kyllä taidan saada riittävästi. Ainoa ongelmana on B12-vitamiini ja foolihappo. Koska olen syönyt happosalpaajia, ei mahalaukku tuota sisäistä tekijää jota tarvitaan B12-vitamiinin imeytymiseen. Ja foolihapon imeytymiseen tarvitaan B12-vitamiinia. D-vitamiiniakin lisäsin viimeisimmästä saantisuosituksen myötä.

Nyt olo on ollut parempi ja siirryin hetkeksi joka toinen päivä salpaukseen. Parin viikon kuluttua jätän salpaajat kokonaan pois. Sen myötä tuo B12-ongelmakin (toivottavasti) korjautuu. Gastriitti paranee valitettavasti hitaasti.

Niin ja ne vatsaa hellivät keittolounaan? Pah! Ei onnistunut.

Kierron puoliväli lähestyy ja laskurin mukaan ovis pitäisi olla lauantaina. Vielä kun huvittaisi puuhailla sen eteen jotain. Ei kerta kaikkiaan huvita. Nukkua haluan.