10.3.2014

Lepoa luvassa - kovat kuoret?

Teimme sunnuntaina kalenterijumpan IVF:ää silmällä pitäen. Mies luetteli päiviä ohjeesta ja minä laskin ajankohdat minimin, keskimääräisen ja maksimin mukaan. Oli melko haasteellista, kun piikityksen aloitusajankohta ja tarvittavat piikitys päivät vaihtelivat ja seuraavan kierron alkuaika on arvoitusten varassa.

Jumppaus oli tarpeen, sillä se osoitti että huhtikuulle osuu meidän loma, pääsiäisen pyhät ja kun minulla on vielä ulkomaanmatka toukokuun alussa eli kierron lopussa, eli IVF:n suhteen ei tarvitse/voi edetä ennen toukokuuta. Olin jostain syystä helpottunut, kun tajusin saavani kaksi vapaata kiertoa. Piristyin melkein siltä istumalta!

Hengähdystauko tulee tarpeeseen, vaikka kuukausi kuulostaakin aina piiiiitkältä. Tauon aikana yritän voida paremmin ja antaa myös pääkopalle lepoa tästä lapsettomuuden diktatuurista. Mieli on ollut ihan liian huono ja elämässä vallinnut pitääpakkotäytyy -fiilis. Kunpa vielä saisin unettomuuden hallintaan. Viikonloppuna nukuin la-su yhteensä 11 h. Viime yönä pakkonukuin 6 h lääkkeen voimin ja olo on ällöttävän tokkurainen. Jossain vaiheessa loppuvuodesta pystyin nukkumaan omin avuin 6 h ja se oli ihana tilanne.

Viikonloppuna  googlettelin tietoa munasolun vasta-aineista ja kovakuorisuudesta/ läpäisemättömyydestä. Voisiko kovakuorisuus olla minun juttu? Kierto on aika pitkä, ovis yleensä kp 17 paikkeilla ja lääkäri sanoi, että munarakkulat näyttävät paisuvan tosi isoiksi ennen puhkeamistaa. Eli maalaisjunttijärjellä siinähän sitten on aikaa kasvatella kunnon panssari ennen munajohtimeen siirtymistä? Yleensä tietoa löytyy helposti, mutta tähän asiaan sitä ei löytynyt kovin paljon. Lähinnä kaipasin tietoa millaiset onnistumismahdollisuudet ovat näissä tapauksissa ja millaisilla hoidoilla. Mutta ehkä muistan kysyä asiasta (jos pystyn ajattelemaan vielä selvästi) kun  menemme klinikalle IVF:n suunnitteluun.

4 kommenttia:

  1. Olipa mielenkiintoista, en ole ainakaan minä koskaan tuollaiseen kovakuorisuuteen törmännyt. Kerro ihmeessä lisää, jos saat jostain infoa. Tässä ehtii kuvitella itselleen, jo jos jonkin näköistä ongelmaa kun liikaa perehtyy ;) Itselläkin toisaalta ovis on yleensä kp 17 paikkehilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin törmäsin siihen vasta munasolun vasta-aineiden kautta. Kirjoittelen aiheesta viimeistään sitten kun olemme käyneet hoitojen suunnittelussa ja saan vastauksia muualtakin kuin keskusteluketjuista.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Ollaan melkoisen samassa tilanteessa, että taukokierrosta tulee 3. inseminaation jälkeen. Meillä tosin ollaan menossa vielä siihen 4. inseminaatioon, mutta kai niihin IVF-hoitohin täytyy alkaa varautua....niin henkisesti kuin taloudellisestikin. Voi voi....

    VastaaPoista